stroj.gif, 5 KB
Úvodní strana serveru O programu     Formuláře     Ke stažení     Ceník     Objednávka     Prodejci     Podpora     Kontakt


 

Recenze Computer (2001/20)

Konec formulářů v Čechách

Program FormFiller ve své nejnovější verzi 2.12 již nelze považovat pouze za jednoduchý nástroj k vyplňování formulářů, jak naznačuje jeho název. Kromě možnosti vyplňovat, editovat, tisknout a archivovat na počítači různé druhy formulářů, jež přináší běžný občanský a podnikatelský život, nabízí jeho dnešní podoba mnoho novinek.

Na úřad jen odevzdat

S programem na CD obdržíte základní sadu téměř 300 tiskopisů. S jejich pomocí můžete snadno komunikovat např. se sociální správou, finančním, stavebním, městským nebo živnostenským úřadem, ale také s Českou poštou bez toho, abyste tyto instituce museli žádat o předtisky formulářů.

Stejně lze řešit situaci např. v případě žádosti o vydání pasu, vystavení faktury nebo příkazu k úhradě, oznámení živnosti nebo drobné stavby.

Mám - li sestavit osobní žebříček nejpoužívanějších formulářů, pak na celé čáře zvítězí cestovní příkaz. Oproti klasickému tištěnému tiskopisu má však tento jen pět řádků místo sedmi a při automatické volbě nastavení písma se mi do připravených kolonek nevejde údaj pro jakýkoliv odpolední čas, sestávající z pěti znaků (např. 13:30).

Buďte sami úředníky

A nyní již slibované novinky. Autorská firma zaručuje, že její formuláře akceptují všechny dotčené úřady. Rozvržením i barevností formuláře odpovídají originálům. Přesto méně odvážné osoby mohou využít alternativní možnosti počítačového tisku do úředních tiskopisů.

Dodané formuláře lze editovat a vytvářet jejich klony nebo vlastní výtvory. Dokonce je možné do archivu předtisků zařadit i naskenované předlohy. Vyšší (a mírně dražší) FormFiller Standard nově nabízí funkci hromadného tisku formulářů, vyplněných položkami z databáze.

Formuláře hledejte na webu

A najdete jich zde opravdu mnoho. V polovině září 2001 FormFiller nabízí 317 českých a 101 slovenských "tlačív". Kompletní přehled formulářů najdete na stránkách výrobce. Nyní si můžete jakýkoliv tiskopis také bezplatně stáhnout. Oproti dřívějšku, kdy byl přístup placený, tak můžete pravidelně doplňovat svou sbírku o nejnovější exempláře.

Plusy/minusy

+ formuláře jsou akceptovány úřady
+ široká nabídka bezplatných formulářů
+ možnost vytvářet vlastní tiskopisy

- některé formuláře neodpovídají běžně používaným tiskopisům (SEVT)

Zdeněk Hrazdila, Computer (2001/20)

zpět na Reference ...



 
   Dealerské centrum    Tiskové centrum    Mapa serveru
Central European Computer Company s.r.o.    Aktualizováno  11.9.2008 17:37:26